Predstavitev župana

  
FRANC JERIČ
župan Občine Mengeš
Tel.: 01 723 70 81
 
 
 
Franc Jerič je bil rojen 31. 10. 1958 v Ljubljani, z ženo Majo in sinovoma Gregorjem in Nejcem živijo v Mengšu.
 
Po končani srednji poklicni šoli se je zaposlil v podjetju Ford servis Trzin, nato v Kovinotehni Mengeš. Leta 1990 se je odločil za samostojno podjetniško pot; bil je tudi dolgoletni najemnik Kulturnega doma Mengeš, kjer je organiziral številne kulturne prireditve. Njegova življenjska pot je bila vedno tesno povezana s športom in kulturo, vseskozi je bil zelo aktiven v mnogih mengeških društvih.
 
Od leta 1994 do 2002 je bil kot član SLS svetnik v Občinskem svetu občine Mengeš. Kot kandidat neodvisne Liste za Občino Mengeš in njen razvoj, katere pobudnik in ustanovitelj je, je bil leta 2006 izvoljen za župana Občine Mengeš. Ponovno je bil izvoljen za župana tudi leta 2010.  
 
Franc Jerič je velik ljubitelj športa, plesa ter domače in dalmatinske glasbe. V družbi prijateljev se rad pelje na izlete z motorjem, svoj prosti čas pa najraje preživlja z družino, še zlasti mu je v veliko veselje najmlajši sin Nejc.
 
Franc Jerič je s svojimi dolgoletnimi izkušnjami v podjetništvu prepričan, da lahko s podjetniškim pristopom in miselnostjo k delu tudi občinska uprava skupaj z občinskim svetom dosega še boljše rezultate. Njegova želja je, da bi se občanke in občani Topol, Mengša, Loke in Dobenega prijetno in dobro počutili v občini Mengeš ter tudi sami pripomogli k še bolj kakovostnemu in hitrejšemu razvoju občine.
 
»Skupaj z občinsko upravo, občinskim svetom in vsemi občankami in občani si želim ustvariti prijazno in urejeno občino Mengeš, prepoznavno in še bolj poznano po tistih stvareh, po katerih nas poznajo že od nekdaj. Želim si, da bi bila občina Mengeš prijazna občina tudi vsem obiskovalcem, ki jim želimo predstaviti našo bogato ponudbo s področja kulture, športa, zabave in seveda postoriti vse za uspešno delovanje obrtno-poslovne dejavnosti. Mengeš, mesto na deželi, je naš slogan in naša nadaljnja strategija razvojapove župan Franc Jerič.