Knjižnica Janeza Trdine Mengeš

Knjižnica Janeza Trdine Mengeš je ena od enot javnega zavoda Knjižnica Domžale, katere soustanoviteljice so Občina Domžale, Moravče, Trzin, Mengeš, Lukovica. Knjižnica je vrata novih prostorov na Slovenski 30 v Mengšu odprla 3.decembra 2008. Je največja enota matične knjižnice Domžale. Knjižnica se ponaša s 30.000 enotami gradiva (knjige in mulitmedija), oddelkom za odrasle bralce, ki je razdeljen na oddelek za leposlovje in strokovni oddelek, oddelkom za otroke in mladino, čitalnico na odraslem oddelku in oddelku za otroke in mladino ter multimedijskim oddelkom. Prav tako ima 8 računalnikov za uporabnikde (povezava z internetom) ter razstavni prostor, kjer se postavljajo različne razstave.
 
Za najmlajše obiskovalce knjižnice celo šolsko leto prirejamo pravljične urice. Skozi celo leto pa potekajo tudi ustvarjalne delavnice in knjižne uganke. Otroci se udeležujejo tematskih likovnih delavnic, rešujejo knjižne kvize in poslušajo pravljice pri pravljičnih urah in berejo knjige pri pravljičnemu palčku. Skupine iz osnovne šole in vrtcev redno obiskujejo knjižnico in prinašajo svoje likovne izdelke, ki jih potem razstavijo v knjižnici. Za odrasle uporabnike je v knjižnici na voljo lepo število leposlovnih in strokovnih knjig. Prav tako se lahko starejši uporabniki vključijo v projekt bralne značke za odrasle. Nekajkrat letno organizirajo tudi računalniški tečaj za upokojence, literarne večere, strokovna predavanja, potopisne večere...
 
Vpis v knjižnico:
Za otroke do 18. leta starosti je vpis v knjižnico brezplačen.
Odrasli (zaposleni, upokojenci...), ki imajo stalno prebivališče v občini Mengeš oziroma v občinah ustanoviteljicah plačajo članarino v znesku 6 evrov.
Ostali, ki imajo stalno prebivališče izven občine Mengeš oz. občin ustanoviteljic pa 12 evrov.
Plačila članarine so oproščeni brezposelni ob predložitvi dokazila iz Zavoda za zaposlovanje.
Članarina se plača enkrat na leto.
 
Knjižnica Janeza Trdine Mengeš je odprta vsak dan in sicer:
 
ponedeljek od 13.00 do 19.00
torek            od 13.00 do 19.00
sreda           od 8.00 do 14.00
četrtek         od 13.00 do 19.00
petek           od 8.00 do 14.00
 
 
Poletni delovni čas (julij in avgust)
 
ponedeljek od 13.00 do 19.00
torek            zaprto
sreda          od 8.00 do 14.00
četrtek        od 13.00 do 19.00
petek           zaprto
     
  
 
 KNJIŽNICA
DOMŽALE
(enota Mengeš)
 
Slovenska cesta 30
1234 Mengeš
telefon: 01 | 723 73 74